Sunday, July 3, 2016

Kui sind tabab vegetaarlane...

ja menüüs on teiseks eelroaks planeeritud miskit lihalist siis esmalt peab igal juhul vältima paanika teket. Seejärel tuleb pea kiiresti tööle joosta ning pakkuda välja kõiki osapooli rahuldav lahendus. Ootamatute veganite puhul võib paremailmelise taimtoidu väljapakkumine osutuda keskmisest keerulisemaks. Külmkappides on just see mis sinna õhtuks planeeritud sai ja enamasti sa head fetat või peenemaid aedvilju igaks juhuks varuks ei osta. Piisava eelinfo korral on kõik muidugi kõik võimalik.
Aga jah, üllatuskülaliste jaoks üritad algselt lihalise peaosalisega planeeritud taldrikust säilitada nii palju kui vähegi võimalik, et väljaminevad toidud ebaõiglaselt erinevad ei tunduks. Viisakast Serrano singist lõigatud ja ahjus kergelt kuivatatud krõpsud saavad asenduse pehme kitsejuustu ja röstitud kreeka pähklite näol ning cristali nimelisest saiast pärit õhikud jäävad üldse ära.


Muudes osakondades sisulised muutused puuduvad. Suvikõrvitsast lõigatud tagliatelle, mis vaid kergelt blanšeeritud, on põhiosiseks edasi. Maitset annavad ingveri, laimi, mee ja piparmündiga marineeritud värsked kirsid ning neid marineerinud vinegrett, mida tuleks lisada hoole ja armastusega. Muuseas, vinegreti värskus üllatas autorit ennastki. Kaste valmis blenderis, sest soov oli säilitada ingveri värskust ja teravust nii palju kui võimalik.  Garneeringuks pisut peeneks viilutud värsket münti, näpuotsaga musta soola ning viimasena enne lauale andmist törts head (!) oliiviõli. Lihtsus olla mängu ilu.
Head isu!

No comments:

Post a Comment