Saturday, June 4, 2016

Praktiline info 3.0

Kui sul on kindel plaan klientide õhtu, eriti selle õhtusöögile järgnvev osa huvitavamaks muuta, siis lisa kindlasti magustoiduna menüüsse midagi erksamaks tegevat ja juttu jätkub kauemaks... Erilise nüansi saad lisada siis, kui pakutava toidu kõik osised on kohvipõhised ning, vähe sellest, sisaldavad arvestusväärse koguse erinevaid alkohoolseid vedelikke (seega, ei sobi konsumeerimiseks Eestis piduliku õhtusöögi lõpus, promillihulludele sinisärkidele võib viide tarbitust näha jääda).
Asjast. Mousse de moka y chocolate blanco con gelatina de cafe y liqor de cafe. Kõlab kummaliselt, kas pole, kohvilaadsed tooted leiavad ühes lauses kolmekordse kajastuse. Tegelik elu on siiski palju lihtsam, kuid toidu valmistamine võtab vähemalt sama palju aega kui sellele viisaka ja ülevaatliku nime koostamine. 
Kui teil on plaan kulutada kolm tundi oma päevast ühele viisakale magusroale, siis oleks paras aeg välja otsida hea vahukoor, peotäis valget šokolaadi, želatiinilehed, mõned toasoojad munad, puudersuhkur, pisut ülikanget kohvi (võib olla ka lahustuv) ja mõistlik kogus joogikõlbulikku viskit. Šokolaad sulab bain marie meetodil, samal aja saavad suhkur ja mõned munakollased üheks, želatiin sulab ja kohv jahtub, koor on kui võluväel vahustunud. Ettevaatlik menetlus vesivanni kohal muudab kohvi, munasegu ja šokolaadi üheks, kindel käsi lisab mõõduka koguse soojendet (!) viskit ning segab sisse želatiini. Paus. Kui kreem siidine ning jahtunud toatemperatuurile, on aeg lisada koor, esmalt pool ja siis pool, nii saab toode meeldivama tekstuuri. Paras aeg võtta sügavkülmast eeljahutet serveerimisnõud ning segu nendesse paigaldada, leebemasse külma jahtuma saata ning endale üks väike valge vein lubada, sest mitme kuuma potiga kibekiire tegutsemine nõuab hilisemat zen-pausi.
Pausi väga pikaks või veinirohkeks lasta ei soovita, sest toidu järgmine kiht nõuab ka peatset menetlemist. Õnneks on elu sedapuhku lihtsam, kuumas saavad kokku pisut leebem kohv, mida sedapuhku rohkem, pisut vaniljet, näpuotsatäis tumedat suhkrut, järjekordne želatiinileht (millel on antud etapis oluliselt suurem roll) ning kohviliköör (Tia Maria, Kahlua vms, eriti luksil juhul kodus tehtu).  Segu segi ja jahtunud võib selle eriti ettevaatliku käega klaasides jahtuvale mousse'i põhjale peale valada ning nõud kiirkorras kohe külma tagasi saata. 
Kõlab kui paus järgmiseks veiniks, ja nii ongi, sest viimane tegevus tuli läbi viia erakordselt ettevaatlikult, et mitte rikkuda magustoidu kummagi osise konsistentsi ehk siis läbematu käega kihte segi ajada. Seega, otsaesine hirmuhigist kuivaks, lonks veini ja tulemusi ootama. Selles osas kindel ajamõõde puudub, kõik on kinni vabakäelistes kogustes ning erinevate hulkade erinevas hangumisajas. Aga kui kord tundub, et toode meenutab hõrku kohvi-šokolaadivahtu, mida katab särav kohvitarrend, siis on ilmselt aeg lusikas sisse lüüa ja proovida, mis siis välja tuli. Hilisema une võite rahulikult ära unustada.
Aproveche!



PS pildil oleval tootel on lisana-vahekihina lusikatäis maskarpoonet, ilma töötab paremini. Ausalt!

No comments:

Post a Comment